Културна програма, ноември 2019 г.

 

picture

12 - 26 ноември - Фотоизложба "Техните светли ликове"

Откриване на фотоизложба, посветена на император Николай II Романов и неговото семейство. Редките фотографии от живота на руското императорско семейство ще бъдат изложени от 12 до 26 ноември в общинска художествена галерия, гр. Дупница.

Царското Семейство

12 ноември, 17:30 ч. - Лекция на тема "Император Николай II и неговото семейство. Пример за общочовешки добродетели"

"С какво щастие е изпълнен домът, в който всички – деца и родители, без изключение – заедно вярват в Бога. В такъв дом цари радост и другарство. Такъв дом е преддверие към Небето. В него никога не може да има отчуждение." - императрица Александра Фьодоровна

Общинска художествена галерия, ул. „Иван Вазов“ 19, гр. Дупница.

 

Ок. цар

13 ноември, 17:30 ч. - Прожекция на филма "Оклеветеният цар. Истината за последния руски император"

Държава: Русия

Режисьор: Сергий Алиев

Продължителост: 1:42 мин.

Език: български / руски

 

Император Николай Втори Романов е от онези светли личности, които идват, за да издигнат съзнанието на хората. Въпреки че са неразбрани от своето време, техният пример остава във вековете. Тези образи излизат извън границите на една страна и стават пример на общочовешки добродетели.

Общинска художествена галерия, ул. „Иван Вазов“ 19, гр. Дупница.

picture

21 ноември, 17:30 ч. - Лекция на тема "Как да съхраним любовта и хармонията в семейството. исторически пример на семейство Романови"

"Жизнено важно значение има средата. Ние все още не разбираме напълно колко голямо значение има атмосферата у дома, където израстват децата, за изграждането на техния характер. Най-важното място за нас, където се учим на истина, честност и любов – това е домът, най-скъпото място за нас на света.

...

С какво щастие е изпълнен домът, в който всички – деца и родители, без изключение – заедно вярват в Бога. В такъв дом цари радост и другарство. Такъв дом е преддверие към Небето. В него никога не може да има отчуждение." - императрица Александра Фьодоровна

Общинска художествена галерия, ул. „Иван Вазов“ 19, гр. Дупница.

Николай II

26 ноември, 17:30 ч. - Лекция на тема "Император Николай II. Пътят на кръста"

Блестящ управник и грижовен баща и съпруг, император Николай Втори Романов е от онези светли личности, които идват, за да издигнат съзнанието на хората. Въпреки че са неразбрани от своето време, техният пример остава във вековете. Тези образи излизат извън границите на една страна и стават пример на общочовешки добродетели.

14 - 15 ноември, 17:30 ч. - Прожекции на епизоди от филма "Отечествената история"

19 - 20 ноември, 17:30 ч. - Прожекции на епизоди от филма "Отечествената история"

 

Общинска художествена галерия, ул. „Иван Вазов“ 19, гр. Дупница.